Totalt antall sidevisninger

fredag 27. desember 2013

2013-12-27 Isfiskekonkurranse på Kolbrekvannet

Fikk nyss om en konkurranse i dag også. Kay som tipset meg om denne. Kolbrekvannet i nærheten av Hokksund. Var spådd regn hele dagen, men hverken jeg eller Tonje latt oss bli skremt av litt nedbør. Hadde tittet litt på kart i forkant, og sjøen så innbydende ut. Mye øyer, holmer, skjær og unnervannsplatåer. Kunne minne litt om Kløsa. Kay fortalte om vinnervekter på alt fra 2,5 til 6-7 kilo. Snitt på fisken lå ofte på 40-60 gram.

Jeg og Tonje var tidlig på plass. Kun arrangøren, Frode Engen, som var på plass før oss. Hadde tittet litt på kart i forkant, og sjøen så innbydende ut. Minnet ennå mere om Kløsa nå når jeg så den live.

Møtte vel opp en rundt 20 mann. Blant annet Remi og Luci var på plass.

Utgangen startet, og jeg gikk helt ned i sør som jeg hadde planlagt. Startet ute ved noen steiner som sto opp langt fra land. Frode, Remi og Luci var også nede i denne delen av sjøen. Jeg kjente ingenting første 10-15 hullene. Luci satt relativt rolig, så tror han fikk litt. Remi og Frode flyttet mye på seg, så tror dem sleit med det samme som meg.

Frode løper ennå lengre sør i sjøen, så da velger jeg å borre meg langs land nedover mot demningen. Var speilblank is stort sett over hele sjøen. Prøvde å borre der det var litt hvitt i isen, der den ikke er like gjennomsiktig. Fikk et hull med 3 kjappe abborer på tafsen. Fine fisker også. Rundt 70 gram tipper jeg. Prøvde myskaen i samme hull når det ble dødt, men ingenting. Prøvde 2 hull til i nærheten, men ikke noe. Borret meg videre sørover.

Kjente ingenting på blankisen. Kom ei ny lita vik der det lå en båt. Og der var isen hvitaktig igjen. Fikk en abbor til der. Ikke noe rundt. Var nå nede 50 meter fra dammen og da hadde vi ikke lov å gå lengre. Stakk over på andre siden og borret meg nordover igjen. Kom ut på en odde og så at Frode satt innerst i ei vik der. Hadde borra veldig tett og han hadde vært inni der en stund, så han måtte ha fått noe fisk. Litt lengre nord satt Luci. Så jeg tok sekken på ryggen og dro nordover.

Et stykke oppi der så satt Remi. Han borret mye, så tror ikke han satt i noe fisk. Jeg gikk til ei øy og borret ene av de 2 sundene opp langs øya. Ingenting.

Det var borret langs land videre oppover, så jeg satte på meg sekken igjen og gikk videre nordover. Tonje satt inne i ei lita vik der. Spurte hvor mye hun hadde, og hu sa 22 fisk, hvorav 17 i ett hull. Og her sto jeg med kun 4 fisk. Så hu hadde borret et stykke fra land, så jeg gjorde meg et hull 10 meter på innsiden av hu, inn mot land.

Der var det fisk gitt. Fikk 17 kjappe der. Fikk litt dårlig samvittighet ettersom Tonje hadde funnet denne vika, så gjorde ikke noe flere hull her og gikk bare 200 meter til nordover og ønsket Tonje lykke til i vika si.

Var borra tett i ei lita vik der. Må ha fått noe fisk tidligere. Jeg borret litt på innsiden og yttersiden av disse hullene, men kjente ikke noe. Fortsatte nordover. Prøvde ett av to gamle hull som var i ei lita vik, og fikk 1 fisk i det ene hullet. Ikke noe i det andre, og ikke noe i den nye jeg lagde der.
 

Fortsatte ennå noen hundre meter oppover. Var uborret i ei vik, så prøvde der. Fikk en med en gang jeg slapp ned, men ikke noe mere, og ikke noe rundt.

Gikk ennå 2-300 meter lengre nord, og kom til ei vik som var uborret. Lagde et hull på odden til inngangen av vika og fikk 1 med en gang. Ikke noe mere. Borret 5 meter lengre bort, og er på en måte rett på utsiden av vika. Fikk 1 til der. Dritt med bare 1 og 1 i hulla da. Borret ennå 5 meter lengre bort, og fikk et bra hull med ca 10 stk i. Ennå 5 meter til, men der var det ikke noe. Borret 5 meter på innsiden av godhullet, men ingenting. Borret da 5 meter på utsiden av godhullet, og der var dem igjen. Var faktisk identisk dyp som i godhullet her, så må være et undervannsplatå. Rakk 7 fisker i det hullet, så lød sluttskuddet. Kjipt, for i dette området sto det fisk. Og det er vel overflødig å si at det var hvit is her. Var også veldig grunt. Rundt 120-150 cm dypt, og vi snakker om 20-30 meter fra land.

Endte da på 42 fisker. Hvorav 38 av dem hadde jeg da fått siste timen pluss.

Kom inn til start, og der var det mye slunkne poser gitt. Kay hadde kun fått 4 fisker. Frode pratet på 20-25 fisker. Men gikk rykter på at Remi og Luci hadde fått en del. Luci hadde likt antall som meg, altså 42 fisk, men han hadde klart dårligere snitt. Han hadde visstnok fisket myska. Remi derimot, han hadde både flere en meg i antall, og noen fisker som var rundt 2 hekto. Alle dem pene hadde han fått på pimpel sa han, og i det sundet jeg valgte å ikke fiske. Typisk. 50-50 sjanse for å velge rett sund, så klarte jeg ikke det. Jaja.

Snittet mitt i dag var 76,42 gram.

Remi vant med 3,8 kilo. Jeg ble nr.2 med 3210 gram. Frode ble nr.3 med ca 2,9 kilo. Luci ble nr.4 med 2,3 og Tonje ble nr.5 med 1,9.
 
Resultatliste:
1. 3,800gr. Remi A Olsen 
2. 3210 gr Niklas Strengelsrud
3. 2890 gr Frode Engen
4. 2280 gr Lucian Lurac
5. 1880 gr Tonje Hauger
6. 1770 gr John Kaasa
7. 1520 gr Ole K Borge 
8. 1310 gr Odd Ringstad
9. 810 gr Svein Kristensen 
10. 790 gr Glenn Andre Johannessen
11. 750 gr Roy G Jakobsen
12. 728 gr Per A Skårud
13. 570 gr Per Johannessen 
14. 350 gr Kai A Amundsen
14. 350 gr Johan Johannessen 
14. 350 gr Ole Solberg
17. 330 gr Gunnar Skårud
18. 280 gr Lars Rypaas.


Dette var et kult vann som jeg gjerne drar tilbake til. Var snakk om en tradisjon om at dem arrangerte her 3.dag jul hvert år, så da får jeg se om det er det også neste år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment