Totalt antall sidevisninger

torsdag 26. desember 2013

2013-12-26 isfiskekonkurranse på Kalvsjøtjernet

Under 2 dager før det terminførte stevnet på Tullreien så kom det meg for øret at stevnet blir kansellert pga dårlig is. Stusser litt på det, for jeg var selv der for en par uker siden, og da var det 25 cm stålis. Men det er arrangøren som bestemmer.

Jeg og Christer kom kjapt til enighet om at vi må prøve å få til et erstatningsstevne. Ikke noe is her i Østfold selvsagt, så vi allierte oss med Bjørn Kåsin fra Gran JFF. Han hadde et vann på Lunner/Roa som det var 30 cm stålis på. Han kontaktet grunneierlaget og eieren av Jokerbutikken ved vannet. Fikk godkjenning av begge 2, og da lå ting til rette for å arrangere der.

Bjørn tok seg av merking av et innos. Han prøvde samtidig å fiske noen få hull. På 40 minutter fiske skrapet han sammen ca 2,5 kilo med fisk, og en av fiskene veide 520 gram. Dette virket lovende.

Jeg og Tonje kjørte alene i vår bil. Christer og Runar i en bil og Lennart, Terje og Kent i en siste bil fra SFK Acerina. Bilen min og Runar sin kjørte i følge fra Kykkelsrud. Vi var fremme 07.40. Greit å være tidlig når man er arrangør.

Bjørn var på plass før oss, og rett etter oss kom begge selgerne, Gunnar og Magne Olav. Fikk plassert dem ved inngangen til Joker-butikken. Thomas Hesmyr kom også etter hvert og han hadde med vekt som vi skulle låne av han. Så da var alt på plass til å starte påmelding.

Ble 54 påmeldte i dag, og det sier vi oss fornøyd med. Stevnet kom jo opp med 2 dagers varsel.

Jeg tok oppropet, så var det på tide å gå ut på isen. Jeg tuslet bare ut i retning sundet. Var mange som gikk dit, så stoppet opp 200 meter før sundet og startet å fiske på skyggesiden. Ikke noe fisk første 10-15 hullene. Prøvde både tafs og myska. Gjorde et hull helt inntil sivet og hadde napp der. Leie å kroke. Fikk tilslutt opp 2 stk der, og dem veide vel til sammen 10 gram, så da er det ikke noe rart dem var leie å kroke.

Bordern fikk en lengre ut, og den var rundt hektoen. Tonje fikk også fisk tror jeg for hun lagde 3 hull på rad med 5 meters mellomrom. Så Christer og Runar på andre siden av sjøen, og dem satt veldig rolig syns jeg. Fikk vel antagelig litt fisk. Odd Henning kom fra andre siden av sjøen og over på den siden jeg borret. Så at han plukket litt fisk 50 meter forran meg. Borret 3 hull på stripe også. Da jeg nærmet meg han startet jeg å få litt fisk også. Noen 20-30 grammere, og også noen 5 grammere.

Odd H hadde nok et forsprang på meg med 10-20 fisker, men jeg følte for å bli i området å se hva jeg kunne få til her. Borret på ei lita rose som sikkert ikke var mere en 20x10 meter. Fikk en og annen 60 grammer innimellom dem små. Kuttet helt ut tafsen og fisket kun myska resten av dagen. Startet stort sett med en 3,5mm kobbermyska. Når jeg ikke kroket flere på den så prøvde jeg en 3mm papegøyemyska for å se om jeg kunne terge noen bedre fisker på den. Om ikke det virket så satt jeg på en 2,5mm svart myska for å lirke ut dem siste små.

Begynte etter hvert og kun gå i dem gamle hullene på denne lille rosa. Plukket en og annen her og der. Runar kom fra andre siden. Han hadde rundt 50 når han kom, og da hadde jeg 72 mener jeg. Men han hadde bedre snitt en meg da, så han ledet nok på meg. Christer kom også innom en liten tur, og han hadde vel 45 fisker da.

Jeg ble gnuende på rosa ut dagen, og endte på 97 fisker. Bra antall for denne sjøen i dag så vidt jeg forsto, men jeg hadde nok for dårlig snitt på fisken. Jeg klarte aldri å ta igjen forspranget til Odd H heller. Han endte på rundt 140 fisker i dag, og var nok den med flest antall i dag. Vekten hans var 2990 gram.

Dagens suverene vinner ble etterhvert Thomas Hesmyr med 8085 gram. Så suveren at andreplassen veide inn 4595 gram, og det var Cato Røenbakken.

Jeg selv veide kun inn 2370 gram, noe som gir et snitt på 24,43 gram. Og dette ga meg kun en 15 plass i HS.

Fullstendige resultater fra i dag finner dere her: http://gabloggen.blogspot.no/2013/12/2013-12-26-resultater.html

Lennart ble bestemann fra Acerina i dag med sine 3400 gram og han ble nr.5 i HS på det.
Tonje vant DS. Hun hadde fått litt hektosabborer når hu var på en tur bort mot sundet for å finne noe bedre fisk en dem jeg satt å fisket etter. Og det funket for så vidt bra for hu. :)
Vi var ferdig med premieutdelingen allerede klokken 14.45, så det gikk kjapt. Syns hele arrangementet gikk ganske så smertefritt for seg.

Dette stevnet inngikk også som stevne nr.2 i julecupen, og stillingen i den cupen etter 2 stevner er som følger: http://pimpelkonk.blogspot.no/2013/12/stillingen-etter-2-runder-i-julecupen.html

I morgen drar jeg på Kolbrækvann i Hokksund. Aldri vært der før, men som alltid artig med nye vann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment