Totalt antall sidevisninger

mandag 16. desember 2013

2013-12-15 NC nr.2 - Skumsjøen

Skumsjøen har jeg alltid likt godt, og det har gitt meg noen fine plasseringer  i NC-stevner. Men de senere år kan det se ut som den plassen jeg har fisket alle disse årene har tappet seg. Jeg har leitet opp litt resultater jeg har hatt på Skumsjøen, og lister dem opp her:

-3.mars 2008 – 10 plass i HS

-28.des 2008 – 4 plass i HS

-20.des 2009 – 4 plass i HS

-06.mars 2009 – 6 plass totalt, og det var med 47 lag. Laget mitt med meg, PH og Dag Even vant dette Lag-NM

-19.des 2010 – 19 plass i HS

-15.jan 2012 – 3 plass i HS

-27.jan 2013 – 21 plass i HS

Ettersom jeg hadde en 3.plass fra plassen ikke forrige gang, men gangen før der så ville jeg gå til min vante plass i dag igjen. Men om den skulle svikte igjen, så har den i så fall sviktet 3 av de siste 4 gangene, og da MÅ jeg finne ny plass. Jeg har aldri fisket noe annet sted på Skumsjøen, så ville i så fall være helt blank.

Uansett, jeg, Tonje, Christer og Jan Morten kjørte med Jan Morten sin bil fra Askim kl 06.30. Turen gikk som vanlig fint og vi var fremme relativt tidlig. Tidlig nok til å få tak i mygglarver i alle fall, for det skulle vise seg at både Thomas og Gunnar gikk tom før alle som ville ha, hadde fått. Er visst noen utfordringer med graving av fjærmygg nå pga dårlige isforhold rundt omkring.

Vi satte oss inn på klubbhuset til G&T og pratet frem til tiden for utgang. Hele 119 deltakere i dag, så det var moro. Dette var også første runden i årets knockout cup. 32 stk vil gå videre fra i dag.

Jeg gikk til mitt vante område, og var kun brodern i tillegg der. Samt at Åge R, Per Fjeld og Bent Fjeld satt ute på skjæret og ville nok komme inn om det ikke var noe fisk på skjæret. Bra utgangspunkt med tanke på at man slipper å dele fisken med så altfor mange. I gamledager kunne det jo ofte sitte en 15-20 stk i dette området her.

Startet å fiske liten svart myska som vanlig. Ikke noe i første hull. En abbor i hull 2. 1 abbor til i hull 3. Ikke noe i hull 4 og 5. Absolutt ikke noen bra start. Åge R var rask inne hos meg, og fisket 8-10 meter lengre ut fra land. Jeg plukket en og annen abbor her og der. Åge R valgte å fiske tafsen i dag, og han plukket litt han også. Så ut som han fikk noe mere en meg, men så også ut til å være litt dårligere snitt.

Jeg borret på sørover langs landet. Dels for å forhåpentlig finne noen roser med fisk, men nesten mest for å få lagd en del hull som jeg senere kan fiske i. Gamle hull er jo som sikkert kjent for dem fleste, bedre en nye hull på Skumsjøen.

Fisket var meget tregt i dag. Måten jeg syns var best var å riste vanlig fra bunn og 20 cm oppover. Senke den ned til 15 cm igjen og holde helt rolig. Skjer det ikke noe på 5-10 sekunder så rister jeg på stedet bare 2-3 ganger for så og holde igjen. Gjør dette kanskje en runde til så er det på tide å flytte. Som vanlig var fjærmygg klart best, men virket som det ikke skadet å ha en liten lyspinkies i tillegg på kroken. Og som vanlig så er Skumsjøabboren noen skikkelige agntjuver.

Bent og Per hadde også kommet inn til landet nå, så vi var 4 stk der. Brodern satt i sitt lille område langs myrkanten. Bent, Per og Åge R følte jeg satt å truet mere i hullene en meg. Jeg var mest ivrig på å få lagd mange hull til senere bruk.

Etter 1t 30 min så hadde jeg fått borret hele den strekka jeg har troa på og hadde kun fått 39 abbor. Ikke bra, men funker gamlehullene så skal jeg alikevel kunne fiske meg opp mot en pallplass. Jeg løpte tilbake til det første hullet mitt for å starte gammelhullsfiske. Spurte hvor mye brodern hadde, og han rapporterte om 65 fisker. Oisann, 26 fisker forran meg.

Men syns heller ikke det var noen krise, for han hadde bare ei lita rose å fiske på, mens jeg nå hadde etablert ei lang rekke med hull som alle er potensielle til å produsere masse fisk.

Nå kom nedturen. Gammelhull nr.1, ikke noe fisk. Ikke noe i hull 2, 3, 4 eller 5 heller. Var det for tidlig å gå i gamlehullene? Lagde meg noen nye hull til mellom mine og brodern sine hull. Dem leverte littegran, men ikke mye. Lagde også noen flere hull mellom mine hull nærme land, og Åge R sine hull litt lengre ut, og disse ga også en og annen fisk.

Var igjen 1 time, og måtte prøve å fiske gamle hull igjen. Fikk en og annen nå, men egentlig altfor dårlig. Flere ganger her tidligere så har det vært slik at jeg kan ha fått 1 eller 2 fisker i et nytt hull, og når jeg prøver det samme hullet når det gjenstår 1 time så kan jeg ha fått både 5, 10 og 15 fisker.

Kjempa på med litt blanding av nye og gamle hull ut dagen. Kjente at dette kom til å bli en ny nedtur. Da sluttskuddet gikk etter 3 timer så sto telleren på 87 fisker. Brodern hadde kommet seg opp i 100. Så jeg hadde i alle fall fisket inn halve forspranget hans (26 til 13), men havnet jo fortsatt bak han da.

Åge hadde nok noe flere en meg i antall, og mulig også litt mere vekt. Han hadde jo sittet å fisket mere, men jeg hadde kanskje vel mye fokus på å lage gamle hull i løpet av første halvdelen av konkurransen. Åge hadde fortalt en kar at han følte seg rimelig sikker på å ha slått meg med 0,5 kilo i alle fall.

Jeg veide inn mine 87 fisker, og dem veide 2910 gram. Snitt på 33,44 gram.

Åge fikk rett i at han slo meg, for han veide inn 2960 gram. Men i alle fall ikke med 500 gram. Brodern sine 100 fisker veide 3255 gram. Bent fikk 2740 gram og Per 1850 gram. Det var dem som fisket i mitt område.

Jeg så på veiekøen og kunne konstantere at jeg bare kunne drite i å få noen NC-poeng i dag, og så heller ikke lyst ut med tanke på å bli topp 32 totalt ifm KO-cupen. Uff og uff. Skumsjøen som har gitt meg så mye glede tidligere. Nå har den sviktet meg 3 av siste 4 ganger.

Under premieutdelingen sto jeg og telte hvor mange som hadde slått meg, og fikk bekreftet at jeg ikke ble topp 32 i dag. Så ute av KO-cupen i første runde. Viste seg at jeg ble nr.38 totalt og manglet 270 gram på å komme meg videre. Det skulle tilsi ca 8 fisker med det snittet jeg hadde i dag.

Dag Even har ofte fisket i samme område som meg, men han var ikke å se i år. Han hadde konkludert med at plassen ikke lengre er bra nok og fisket et annet område på sjøen. Så han tok valget før konkurransen, mens jeg nå først tar det valget etter konkurransen. Han hadde gjort mere rett en meg i dag da, for han veide inn 4060 gram, og gjorde det således klart bedre en meg.

Christer vant NC-stevnet i dag, med 5480 gram. Det er jo meget moro. Grattis til han, og bra at seieren blir med hjem til SFK Acerina. Nr.2 ble Hesmyr med 4760 og Riksern nr.3 med 4740 gram. 700 gram fra nr.1 til nr.2 og 3 må vel nesten sies å være en utklassingseier i dag. Sterkt.

Fullstendige resultater fra dagen kan dere finne her: http://gabloggen.blogspot.no/2013/12/2013-12-15-resultater-nc-nr2-skumsjen.html


Da er det bare for meg å krumme nakken å kjempe på videre. Fortsatt 4 NC-stevner igjen, så ikke noe er avgjort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment