Totalt antall sidevisninger

søndag 29. desember 2013

2013-12-29 Konkurranser/NC-stevner i Nærmeste fremtid

Jeg og en del andre har spurt oss hva som er planen til de forskjellige klubber og NJFF med tanke på den dårlige starten på vinteren vi har hatt. At vanlige åpne isfiskekonkurranser blir kansellert kan vi sikkert leve med, men verre er om NC-stevner blir kansellert.

Har NJFF evt klubbene lagt en plan for hva dem gjør om det ikke er is på de vannene det er tenkt arrangert?

F.eks Storsjøen i Odalen 12.januar. Så vidt meg bekjent så er Storsjøen totalt isfri. Hørt noe prat om at dem vurderte å bytte til Råsen på Sand, men ikke kommet ut noe offisielt på det så vidt meg bekjent. Er det greit for NJFF og fiskerene at det blir byttet vann? Når bør det komme ut info ved evt bytte av sjø?

Det har også kommet meg for øret at det ikke er gangbar is på Råsen. Hva gjør dem evt da? Sætersjøen? Rasen? Når kommer evt info.

Alle i konkurransemiljøet ønsker vel at det blir gjennomført 6 stk NC’er. Men vi må vel også kunne kreve at vi blir informert om hva som skjer.

Hva er NJFF’s tanker rundt bytte av vann? Hva ønsker NJFF at en klubb skal gjøre om dem ikke har is i sitt nærmiljø? La den klubben som har fått tildelt NC få arrangere på et annet sted det er is, selv om det ikke er i deres geografiske nærmiljø? F.eks at Odal tar en prat med Trysil SFK og spør om å få låne en av deres vann, og at Trysil er behjelpelig med å søke grunneiere etc?

Eller at klubben som opprinnelig har fått NC, sier fra seg dette stevnet pga ismangel, og lar en annen klubb som har gangbare iser få ta over NC-stevnet?

Eller ser NJFF for seg en løsning der f.eks Odal får utsatt sitt NC-stevne til dem har fått gangbare iser senere på året? Om ja på dette, hva gjør dere med den krasjen av stevner det da vil bli på den nye NC-datoen? De fleste vil jo da sannsynlig dra på NC, og dem som da sitter igjen med sitt opprinnelige åpne stevne vil kanskje få en 20-30 deltakere fra lokalmiljøet som ikke har NC-ambisjoner.

Eller ser kanskje NJFF for seg at det vil bli vanskelig å få gjennomført 6 stk NC’er i år, og kutter det i så fall ned til f.eks 4 stevner. Hvor mange vil da i så fall være tellende?
Det kommer mange flere utfordringer videre utover ser det ut til. Åpent stevne på Søndre Øyungen 5.jan. NC på Vingersjøen 19.jan. NC på Aremark 2.feb som dem mest nærliggende.
Jeg og mange med meg ønsker at NJFF tar tak i denne saken. Vi må legge noen føringer og planer for hva som skjer. Gjerne en plan A, med en plan B og C i tillegg.

Link til dette innlegget er sendt som informasjon  pr epost til NJFF ved Øyvind Fjeldseth, Dag Even Nygårdseter og Cato Røenbakken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment