Totalt antall sidevisninger

søndag 22. desember 2013

2013-12-21 Treningstur på Lundebyvannet

Var spådd både regn og mye vind, så var ikke sikker på om det ble noe fiske i dag. Jeg, Christer, Tonje og Jan Morten skulle ta avgjørelsen kl 09.00 på morgenen. Klokken slo 9 og vi bestemte oss for å ta en tur på Lundebyvannet.

Jeg hentet Christer, og Jan Morten kjørte selv fra Mysen og bort.  Når vi kom frem så fikk vi fort se at det var landløst. Gikk bort til fjellet på venstre siden av stranda, og der gikk det greit å komme seg utpå. Vi bestemte oss for å fiske fra kl 11.15 til 14.00. Altså 2t 45 minutter.

Sist jeg var her var det for tynn is opp mot elva, så jeg planla å holde meg på badestrandsiden. De andre tenkte likedan. Var en og annen fisk her og der. Tonje hadde vel 8-10 fisker i det første eller andre hullet sitt. Så at Christer fikk noen fisker også.

Jan Morten dro litt videre bortover. Han nærmet seg en plass jeg hadde fått bra tidligere, og når han ble sittende relativt rolig i en par hull der, så måtte jeg bort dit å teste også.  På veien bort til han så ser jeg han går å setter en abbor på mellom 5 og 6 hg i nabohullet. Fin bonus på Lundeby. Jan Morten hadde 20 når jeg kom til han. Jeg hadde kun 10.

Gjorde et par hull der før jeg fant den rette dybden, men da jeg fant den ble det litt fisk. Hadde fisket med tafsen så langt. Var bra drag i det hullet jeg satt nå, så måtte prøve pimpel. Var ikke like bra drag som sist jeg var her, og dårligere snitt, men fikk vel en 15-20 stk på pimpelen i det hullet.

Christer og Tonje kom også bort nå. Christer satte seg 20 meter lengre ut, mens Tonje satte seg 8-10 meter til siden på ca samme dyp. Christer hadde allerede 35 stk når han kom hit. Så ut som vi alle 4 fikk greit med fisk akkurat nå. Jeg kom på at jeg hadde glemt mobilen i bilen, og denne måtte jeg ha, så måtte ta en 10 min pause for å få tak i den. I et par hull der ute hadde Christer gått fra 35 fisker og opp i 85 fisker (han fortalte det til meg etter kula).

Da jeg kom tilbake så fortalte Tonje at hu hadde hatt sitt beste hull for dagen men jeg var ute og gikk. Jaja, sånn er det. Ble dårlig for alle på denne flekken nå. Christer stakk tilbake dit vi startet, og jeg valgte det samme. Tonje kom også tilbake etter hvert. Og en stund etterpå kom også Jan Morten.

Var ikke mye fisk å få her, så Christer og Jan Morten valgte å gå i retning landet ved elva. Jeg turte ikke dette. Så når dem kom midt utpå at dem snudde 90 grader å dro innover i vika i stedet. Antagelig for dårlig is, som jeg fryktet.

Jeg tenkte å prøve å gnu litt med myskaen, og fikk faktisk litt på den. Virket som det var bedre en tafsen på dette utfiskede området i alle fall. Fikk absolutt ikke bra, men når man får en her og der så bygger det i alle fall litt vekt.

Kom meg tilslutt opp i 81 fisker. Christer og Jan Morten hadde nesten ikke fått noe på turen sin. Men viste seg at dem hadde mere en jeg trudde fra før. Jan Morten hadde 83 fisker, og han hadde jo en abbor på 5 hg som jeg så han satte ut. Han hadde også fått en til på ca 250 gram som han også satte tilbake med Christer som vitne. Christer hadde visst 112 abbor og Tonje hadde litt over 70 fisk.

Innveiingen viste at Christer hadde mest med 4830 gram. Snitt på 43,12 gram. Ny pers i vekt for Christer på Lundeby fortalte han. Jan Morten med sine 83 fisker inkludert sine 2 store veide 3980 gram. Snitt på 47,95 gram. Jeg hadde 2470 gram som gir et snitt på 30,49 gram og Tonje veide inn 2070 gram. Snitt på ca 30 gram.

Snittet på fisken ble relativt avgjørende i dag. Men etter antall å dømme så var det jo dem som hadde flest i antall også dem som hadde høyest vekt.

Christer har startet årets sesong like bra som han fisket forrige sesong. Vanskelig kar å stoppe. Han får nyte det mens han er i flytsonen. Får jo håpe flyten fortsetter, men har jo lyst til å slå han litt oftere en jeg har gjort i år da. Er bare å fortsette å kjempe for min del.

I morgen er det Julecup nr.1 på Vestmunnvannet. Ser frem til det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment