Totalt antall sidevisninger

fredag 14. april 2017

2017-04-14 Fem-timers tävling på Sporrsjön

Dette er vel en av dem mest brutale sjøene som jeg har vært på. Var jo denne sjøen jeg fikk 28 kilo abbor på under 1 time fiske i fjor, og det holdt kun til en 4-plass. Så at vi i norskegjengen gledet oss til denne sjøen er ikke å overdrive.

Jeg valgte å bli med brodern i år også. Det er da ikke der jeg fikk så bra sist, men har troa på den plassen brodern fisker, og mener at det er potensiale for 30 kilo pluss her også. I alle fall om vi ikke er mere en 4-5 stk nedi der. Kom frem på 25 minutter, så god tid til å dumpe pulken litt før der jeg skulle starte, få i meg litt drikke og klargjøre stikkene.

Ikke noe i første hull, så borret meg innover dit jeg ville. Ikke noe i dem neste 20 hullene heller for den saks skyld. Brodern startet et litt annet sted, men han hadde heller ikke kjent noe første 20 hullene sine. Men brått så ser jeg brodern være borti noe fisk. Var mort. Men skader liksom ikke å få mort på denne sjøen, for dem ligger ofte på 200-500 gram. Var ikke mange fiskene her, men noe var det da. Jeg fikk fisk når jeg var på 15 meter til brodern, men var litt trått. 1-2-3 i hullene.

Brodern borret seg litt vekk fra meg igjen, og traff et hull der han fikk en 3-4 slike 3-4 hg abborer. Jeg fikk også en og annen abbor, men mest mort. Var en svenske som kom til også nå. Han så jo at jeg og brodern startet å borre i rose. Men han var veldig snill. Gjorde seg ei stripe med hull i ytterkant av våre hull, og fisket dem. Han gikk aldri inn i hulla våre, selv ikke etter vi hadde gått derifra. Respekt!

Ble dødt her vi satt nå, så vi dro videre. Jeg hadde vel kanskje lurt opp 15-20 fisker. Jeg tok ene landet nedover, mens brodern tok det andre. Han borret mye tettere en meg, så fikk antagelig litt, men ikke all verdens, for da hadde han nok vinket på meg.

Jeg fikk etter hvert 2 stk hektosmorter så fort jeg kom ned i et hull, men ikke noe rundt, så var bare å fortsette nedover landet. Bommet masse. Først 20 hull senere så fant jeg noe fisk igjen, Ikke mange, men 1-4 fisker i 5-6 hull. Var blandet abbor på 2-3 hg og morter på 2-4 hg. Men var bare ei bittelita vik, så jeg var ferdig der på 20-30 minutter. Men fikk vel ca 15 fisker der av grei størrelse.

Borret videre, men fant ikke noe mere, så byttet over til det landet brodern fiska. Ikke noe oppover der heller. Ikke før jeg hadde igjen 40 meter til å møte brodern igjen. Så han fikk litt fisk når jeg runda odden. Første hullet jeg slo der fikk jeg 5-6 greie morter. Var vel beste hullet så langt i dag. Neste hull 5 meter lengre bort, og 4-5 fisker til her. Blandet mort og abbor. Neste hull 5 meter lenger bort, og fikk 3 abborer på tafsen, så støtet det, så byttet til pimpel. Fikk vel 6 raske abborer på 2-4 hg, så ble det dødt. Byttet tilbake til tafsen, og fikk en 7 hg så fort jeg kom ned, og en til på 3 hg rett etter, men så ble det dødt.

Fikk noen abborer til i dem neste 3 hulla også. Brodern traff et bra hull 10 meter fra meg. Fikk vel 10 store abborer på rappen. Etter dette døde det liksom litt ut. Brodern fikk et par abborer på innsiden av hulla mine. Jeg fikk en mort og en abbor i et hull utenfor mine egne hull. Men så ble det bom bom bom. Ikke noe i nye hull, ikke noe i gamle.  Brodern var jo mere kjent en meg der han kom fra, så han fant et av sine gamlehull der han fikk 3 morter på 2-3 hg og en abbor på 4 hg.

Jeg tok hullet ved siden av han, og der fikk jeg en abbor på 3 hg. Det var den siste fisken jeg fikk i dag. Ikke noe neste 10 min, så pakket sammen 2-3 minutter før sluttsignalet. Brodern fiska tiden ut, men fikk ikke noe mere. Jeg hadde 85 på telleren, og brodern hadde 84.

Kom inn igjen med 5-6 minutters margin. Ikke noe stress. Var gull å ha pulken. Slippe å bære sekk og borr med drillen på. Kjenner omtrent ikke vekta som henger bak. Ikke at jeg hadde all verdens i dag heller, men selv med 10 kilo til så tror jeg ikke det hadde vært noe stress i det hele tatt.

Hørte at dem ledet på 33 kilo. Sonni Wiberg var det. Så at Christer hadde 2 store poser, Jim det samme. Roul hadde veid inn 29 kilo også. Jeg tippet jeg hadde 13-14 kilo, så visste jeg var langt bak.

Brodern veide inn forran meg, og hadde 15,5 kilo. Jeg tippet jeg max hadde 14. Men var nesten like mye som brodern 15,3. Da ble det sistehullet hans med dem 3 mortene og abboren kostbart for meg, men ikke noe stress. Vi jobbet sammen i dag, og endte opp med nesten det samme.

Wiberg vant, Christer 2 i HS med 24, Jim 4 i HS med 23. Tror brodern ble 9 eller 10 med 15,5, og jeg ble da 10 eller 11 i HS.
I Norskecupen er da stillingen slik etter i dag:

Fullstendige resultater fra konkurransen ligger her: http://ulriksforsarna.com/sporrsjon-langfredag-2017/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment