Totalt antall sidevisninger

torsdag 13. desember 2012

2012-12-13 Isfiskekule på Lyseren, Kommunestranda

Vi var 5 stk som stilte til start i dag. Christer kom innom meg og plukket meg opp, og Lennart, Håvard og Kent kom med Rakkestadekspressen. Utgang 09.30, og fiske fra 10 til 14. Jeg brukte akkurat 30 minutter å ta meg dit jeg ville teste. Første 10 hulla på den strekka ga meg en liten abbor. Stakk ut på et skjær, der fikk jeg en stk 3hg abbor på 10 hull. Borret videre i retning ei grunne jeg hadde hørt om. Fant den etter 7-8 hull, men den grunna ga meg bare en 70 grammer.

Nok testing for i dag. På tide å prøve noen plasser jeg har vært på før. Kun 3 abbor første timen er ikke bra. Stakk til en odde som har gitt en del fisk før, og der var det også litt i dag. Hadde 3 hull på rad med 10 + fisker i. Greit snitt også. 60-70 gram. Er en liten odde, så ferdig fisket etter kun få hull. Stakk videre inn i ei stor vik. 10 nye bomhull på rad. Fikk en abbor i siste hullet i den vika. Og det var faktisk en abbor på 680 gram. Sier aldri nei takk til en norsabbor.

Stakk videre til ei ny stor vik. Fikk kanskje 1 fisk i hvert 3je hull. Veldig dårlig altså. Kom til en plass som har levert greit for meg før. Og her sto det en del fisk, og også her var det bra snitt. Mye fisk på 50-60 gram, og også noen opp mot 2 hg. Men også denne plassen er liten, så ferdig fisket på 5 hull.

Krysset vika og fisket meg ned hele andre langsiden av vika. Fikk vel 3 abbor på 15 hull. Utrolig dårlig drag i dag. Hadde det ikke vært for at jeg tok noen hull på en par kjente plasser så tror jeg at jeg hadde hatt under 2 kg i dag.

Klokken ble 14, og jeg hadde 138 fisk på telleren. Tippet jeg hadde rundt 7 kg.

Gikk ganske hardt hele veien inn. Tok det som trening. Klokket i land ved bilene 58 minutter senere. Gjennomsvett helt inn til huden, og så sulten at jeg trodde jeg skulle svime av.

De andre gutta hadde veid inn allerede, og dem hadde følgende:

Lennart 109 fisk og 7080 gram = snitt på 64,95 gram

Christer 78 fisk og 3450 gram = snitt på 44, 23 gram

Håvard 69 fisk og 3000 gram = snitt på 43,47 gram

Kent hadde 2750 gram, hvorav den ene han fikk var ca 1 kg. Denne slapp han levende tilbake i vannet.

Jeg selv veide inn 8300 gram fordelt på 138 fisker = snitt på 60,14 gram


I morgen ser det ut til at det bare blir meg og Lennart på kule. Teste et nytt vann nede i Haldenstraktene. Det skal bli moro.

4 kommentarer:

  1. Liker Niklas!! Liker!!!! Disse rapportene er julekalenderen min i år! Håper du fortsetter til 24!:)

    Mvh Anders Wold

    SvarSlett
  2. Hehe. Jo du Anders, kan ikke love å fiske HVER dag frem til juleaften, men blir nok nesten. Mulig jeg må hvile såre abborfingre 1 dag i uka frem til jul.

    SvarSlett
  3. Hei,
    Dette var en fin blogg,skal nok følge med her.
    Nå ble jeg frista til å prøve igjen å :)

    Mvh

    Erik Vidar Eriksen

    SvarSlett
  4. Hei Erik Vidar.
    Artig å høre at du liker blogginga mi. Så du har bedrevet isfiske før, men holdt opp en stund?

    SvarSlett

Post Comment