Totalt antall sidevisninger

fredag 14. desember 2012

2012-12-14 Isfisketur i Haldenstraktene

Jeg kjørte ned til Lennart i Degernes, og var hos han kl 08.30. Kjørte bilen hans videre derifra til Bergsjø. Hadde fått dybdekart av Jørgen, og sjøen så spennende ut.

Tusla utpå litt over kl 9, og startet å borre fra der vi kom utpå sjøen. Vi var helt i sørenden ved den store øya. Var grunt nedi der. Borret oss nordover med 50 meters mellomrom mellom hullene. Jeg fisket tafs, og Lennart gikk med pimpel.

Kom oss nord for den store øya uten å kjenne noen ting. Borret litt midt utpå bassenget. Var bare 3 meter utpå der. Skal jo stå fisk på slik en fin plass, men neida. Ikke et lugg.

Vi bestemte oss for å dra på en litt mere sikker sjø, så turen bar til Bunessjøen. Borret første hullet ute på Bunessjøen kl 11. Startet rett utenfor der vi parkerte bilen, og borret oss mot venstre. Ikke livstegn. På tide å gå til en plass som jeg vet skal huse fisk, så gikk til øyene. Lennart fikk en 4-5 fisk på pimpel der, mens jeg ikke kjente noe. Lennart stakk opp til den andre øya, mens jeg gikk på baksiden av den øya vi var ved.

Jeg fikk 5 fisk i ene hullet der. 1 fisk i hullet ved siden av, men så fikk jeg 6-7 nye bomhull. Jeg dro videre til vika helt inne ved veien. Fikk 2 stk i første hullet der. Og 1 til i neste hullet. Så bommet jeg på 3 nye hull, før jeg fikk 1 til. 5 nye hull uten fisk, så startet jeg å borre bortover langs landet der det ligger en par busker som har falt uti vannet. Fikk et hull med 3 abbor i mellom 2 nedfelte busker. Så kjekket tafskroken i en kvist. Kroken løsnet igjen når jeg dro så kroken bøyde seg litt.

Bøyde kroken inn igjen og fortsatte. På de 5-6 neste hullene hadde jeg vel 1-2 fisker i annenhvert hull. Lennart hadde kommet bort til meg nå. Men han fisket lengre ut en meg. Klokken slo 13.00 og vi valgte å gi oss. Lennart skulle på noe julebord eller noe i kveld, så vi hadde planlagt å gi oss tidlig.

Lennart tror jeg endte på 17 abborer, men jeg hadde 24 stk. Veide mine når jeg kom hjem, og de viste 1420 gram. Det gir et snitt på 59,16 gram. Fisken jeg hadde var enten 100 gram eller 20 gram.

Usikker om det blir noe pilking i morgen. Tonje sliter med vond rygg, så hu sparer seg nok til NC på søndag. Christer skulle vel på julebord i kveld, så usikkert om han er klar for fisking i morgen. Jeg selv har jo selvsagt litt lyst, men sliter litt med såre fingre. Har varpet hull i både pekefinger og langfinger, så hadde vært greit om det hadde fått grodd frem til søndag. Vi får se hva som skjer...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment