Totalt antall sidevisninger

lørdag 22. desember 2012

2012-12-22 Julecup nr.1 - Tunevannet

I dag var det tid for julecup nr.1 av 3. Og dette var det stevnet vi i Acerina skulle arrangere her i Østfold. Var snakk om at alt fra 10 til 40 mann ville dukke opp. Vi ble tilslutt 21 stk. Og jeg syns det var et bra oppmøte.

Flest var selvsagt fra Acerina og Pimpel Sør, men kom også en bil fra Drammen, en bil fra Rakkestad og noen enkeltpersoner utenom det også.

Jeg tok et kort opprop før vi ruslet ut kl 09.30. Sto en liten stund ved odden rett utenfor start. Måtte se an hvor mange som hadde tenkt å sette seg der. Ble etter hvert en del, så da ruslet jeg lenger nordover i sjøen.

Jeg ropte start kl 10.00, og vi skulle fiske frem til kl 14.00. Fikk ikke noe fisk første 20-25 minuttene. Men jeg så at Christer fikk en del, så var helt klart fisk i området. Etter hvert traff jeg 5 hull på rad med litt fisk i. Alt fra 3 til 15 i hullene. Og fisken var av relativt fin størrelse. Alt fra 30 til 120 gram. Senest i fjor så var jo snittet rundt 15 gram på denne sjøen. Forstår ikke helt hva som har skjedd på dette lille året. Har nok noe med trålinga å gjøre. Må være noe slik som at laue, mort og småabbor spiser de samme tingene frem til abboren blir 50 gram. Med 8 tonn mindre laue og mort i Tune, så blir det vel litt mere mat til småabboren.

Borret meg videre i retning Christian Ulfeng Hansen. Virket som han var lokalkjent. Gikk fra rose til rose og plukket bra på myskaen sin. Jeg traff på ei ny rekke med hull litt senere. Når Christer hadde kommet fra der han startet.

Og traff ennå litt bedre rett etter Christer valgte å dra til den vika han hadde tenkt å teste i dag. Tror det var helt avgjørende for meg i dag, for er ikke så store området vi satt på. Og vi er Christian, Christer, Tor Ivar og Lars Magnus. Christer borrer nesten like mye som meg, så var bra for meg at en storborrer valgte å fiske en annen plass.

Han Ulfeng trakk seg lenger og lenger nordover, og jeg fulgte på en måte etter 50-100 meter bak. Aldri noe sekkefiske på meg. Etter hvert så var jeg lengre nord en han. Vi hadde begge et greit hull der. Han spurte hvor mye jeg hadde, og da hadde jeg 140 fisker og ca 7 kg sa jeg. Såpass var svaret han ga tilbake. Og det ga meg en indikasjon på at jeg antagelig hadde litt mere en han. Selv om jeg følte han også hadde dratt bra.

Jeg fortsatte videre nordover, og han byttet side av sjøen. Jeg dro på en runde på 10-15 hull som kun ga meg 2 stk 10 grammere. Kom etter hvert tilbake til området jeg startet ved. Da var det kun 2 stk Bjørnstad igjen, og dem satt og tafset 100 meter unna.

Prøvde 5 meter utenfor ei rose på 5 hull som Ulfeng hadde lagd. Traff i andre hullet der. Dro sikkert 1-2 kg i det hullet. Da kom senior Bjørnstad bortover, og virket som fisken ble skremt av borringa. Jeg forsatte da 50-60 meter lenger sør. Var en stripe på 10 meter bred og 30 meter lang som det ikke var borret på. Og den stripa lå rett ved siden av ei stripe jeg hadde fått bra på tidligere i dag. På de 3 hulla jeg fikk plass til der fikk jeg vel en 40 fisker.

Kun 2 minutter igjen, og jeg måtte jo selvsagt lage ennå et hull. Løpte 20 meter utover mot midten av sjøen. Var ikke borret så langt ut så langt i dag. I det hullet dro jeg 5 stk fisker på 80-120 gram. Så ca 500 gram siste minuttet +. Man må aldri gi seg eller truge på jagersjøer som Tunevannet. Og de 500 grammene skulle vise seg å bli ganske så viktige også.

Klokken slo 14.00 og jeg skreik STOPP i retning østover og sørover. Pakket sekken og satte kursen mot land. Håvard ringte meg halvveis inn. Han var allerede i Rakkestad for å feire sin egen 40 års dag, som han fyller om en par dager. Han pratet om at Hønsen og Tonje hadde ca 100 fisker hver når det sto igjen 1 time. Og de snittet på en 60-70 gram sa han. Jeg hadde 210 på telleren, og så på sekken at jeg burde ha i overkant av 10 kg. Jaja, man finner ut hvordan det har gått når man kommer i land og ser posene til dem andre.Var mye store poser å se i dag. De største var FAFO og Luci så langt. Med Christian, Hønsen, Tonje og Kent hakk i hjel. Tonje klarte å slå Kent med 20 gram. Små marginer gitt. 8100 gram vs 8080 gram.

FAFO fikk hele 11100 gram. På tide for meg å veie inn. Prøvde å ta alt i en pose, og håpet selvsagt at vekta, som går til 10 kg, skulle vise error. Og det gjorde den. J Tømte en del tilbake i dunken, og veide pose nr.1. Den viste 7630 gram. Pose nr.2 opp på vekta, og jeg trengte ca 3,5 kg, raskt hoderegnet. Og vekta viste 3870 gram. Så da ble vekta 11500 gram. 4hg forran FAFO. Siste hullet ble viktig ja J
11500 gram delt på 210 fisker gir et snitt på 54,76 gram. Til sammenligning hadde Tonje et snitt på 68,64 gram.
Vi premierte topp 3 idag. Resten av pengene går til topp 3 i cupen totalt. Vinneren idag fikk 500 kr, nr.2 fikk 300 kr og nr.3 fikk 200 kr. Og I barneklassen så ga vi en glasspremie + 50 kr.
Det  ble totalt fanget 123,86 kg med abbor på oss 21 som møtte opp i dag. Tunevannet viste seg fra en meget bra side. Morro!


En liten snodig sak fra i dag. Var en del hull fisken var lei i dag. Etter at jeg hadde tatt noen fisk i hullene, men jeg visste det var flere der. Jeg fikk de ikke til å ta på senking eller risting. 2 rimelige bankers metoder for å trigge dem til å ta. Men i dag la jeg pimpelen på bunn og telte til 5, og så kroket jeg. Måtte ha fått over 15 fisker på denne utrolig sære metoden i dag. Har vel aldri fått noe særlig før på bunnmeite med pimpel. Men nå har jeg sett dette også. Og jeg kjekset dem ikke, alle satt i munnen, og de fleste satt også dypt nede i svelget. Man lærer så lenge man lever.

I morgen bærer det avgårde på en pimpeltävling hos söta bror i Värmland. Sävsjön. Vinnervekter kan vel være alt fra 1 til 6 kg. Tiden vil vise. Jeg, Tonje og Lennart tar turen.

4 kommentarer:

 1. Artig Lesning Niklas,det med at fisken tok på bunn opplevde jeg på 8-10 fisker idag å meget spesielt ;)

  Tøddy

  SvarSlett
 2. Bunnmeite med pimpel er notert, kan fort bli NC på Tunevannet neste sesong ;)

  Thomas

  SvarSlett
 3. Gratulerer med seieren. Spennende å lese om dagen din.;-)

  SvarSlett

Post Comment